031-3619100

Top

Ändra din hemsida – text

Adsearch Scandinavia Göteborg / Support / Ändra din hemsida – text

Nedan hittar du en guide på hur man lägger ändrar på sin hemsida. Skulle ni få problem med något så tveka inte att slå oss en signal på 031-36 19 100

Här hittar du en nedladdningsbar version om du vill ha för att skriva ut

Start

1. dindomän.se/wp-admin
  2. Skriv in ditt användarnamn och lösenord.
  3. Logga in.

Redigering av text på sidor

1. Redigera en sidas text genom att klicka på ”Sidor” i vänstermenyn och därefter på den sida du önskar redigera.
  2. Enligt bilden nedan ser du hur du går till väga för att börja redigera texten på sidan.

1. Skriv den text du vill ha på sidan. Om du har texten i exempelvis ett Word-dokument kan du enkelt klistra in den här. När du är klar klickar du på den gröna knappen längst ned till höger – ”Spara & avsluta”.

1. Genom att enligt bilden nedan klicka på ”Uppdatera” publiceras sidan och alla ändringar visas på webben.

Redigering av bildfält på sidor

1. Redigera en sidas bildfält genom att klicka på ”Sidor” i vänstermenyn och därefter på den sida du önskar redigera.
  2. Enligt bilden nedan ser du hur du går till väga för att börja redigera bildfältet på sidan.

1. Nästa steg är att klicka på knappen till höger med texten ”Ladda upp en bild”.

1. Klicka på ”Välj filer” för att välja den bild du vill använda i bildfältet. Du väljer bild från filsystemet i din dator. Slutligen klickar du på ”Ange som bild” för att sätta in bilden i bildfältet.

1. För att spara klickar du på ”Spara & avsluta”.

1. Det sista steget är att uppdatera sidan, så att de ändringar som har gjorts publiceras. I bilden nedan ser du hur du går till väga för att göra detta.

Redigering med hjälp av det visuella konstruktionsverktyget

1. Redigera en sida med hjälp av det visuella konstruktionsverktyget genom att klicka på ”Sidor” i vänstermenyn och därefter på den sida du önskar redigera.
  2. Enligt bilden nedan ser du hur du går till väga för att börja redigera sidan med hjälp av det visuella konstruktionsverktyget.
  3. Om du önskar redigera ett textfält ser du när du kan göra detta genom att
    föra musen över skärmen. När muspekaren ändras till en markör går det att ändra texten i motsvarande objekt. Du kan då redigera texten genom att klicka med musen. När du har gjort detta är det bara att skriva den text som du önskar ha i textfältet. Du kan påverka textens inställning (fet, kursiv m.m.) med hjälp av det verktygsfält som dyker upp när du ändrar texten
  1. Om du vill redigera bilden i ett textfält dubbelklickar du på den. Nedan visas en exempelbild på hur det ser ut när du håller markören över bilden innan du har dubbelklickat.

1. Du ändrar nu den bild som du vill ha i bildfältet genom att klicka på den.

1. Du kan nu ladda upp bilden som du vill använda i bildfältet. Detta gör du genom att klicka på ”Välj filer”. Du väljer sedan en bild från filsystemet i din dator. När du har bestämt dig för den bild som du vill andvända klickar du på knappen med texten ”Ladda upp en bild”. Spara ändringarna i bildfältet med hjälp av den gröna bocken i fönstrets underkant.

1. Det sista steget är att trycka på knappen med texten ”Spara”. Du finner knappen längst ned till höger. Knappen visas först efter att du har tryckt på den lila knappen med tre punkter på i mitten. Nu är allt sparat och du kan avsluta det visuella konstruktionsverktyget.

Steg 1) Gå in i ”Inställningar” och klicka sedan på ”Konton”. Klicka på ”Lägg till konto”. Välj ”Personligt (IMAP)” av de alternativ som dyker upp.

Steg 2) Fyll i e-posten du vill lägga till och klicka sedan på ”Manuell inställning”.

Steg 3) Välj alternativet ”Personligt (IMAP)”.

Steg 4) Fyll i det lösenord som du har fått av oss.

Steg 5)
Inkommande serverinställningar

Användarnamn: Din e-post som du vill lägga till
Lösenord: Lösenordet du fått av oss ihop med e-posten
Server: mail.glesys.se

Steg 6)
Utgående serverinställningar

Användarnamn: Din e-post som du vill lägga till
Lösenord: Lösenordet du fått av oss ihop med e-posten
SMTP-server: mail.glesys.se

Steg 7) Välj hur ofta du vill att din telefon ska kontrollera nya meddelanden, om du vill få meddelanden när du får e-post, om du vill att kontots e-post ska synkronisers samt om du vill att den automatiskt ska ladda ner bilagor när den är ansluten till Wi-Fi.

Steg 8) Fyll i din e-post som kontonamn och det namn som du vill ska stå som avsändare när du skickar e-post. Klicka på ”Nästa”.
Steg

Steg 9) Gå in i ditt e-postprogram där ditt nya konto finns tillagt.