031-3619100

info@adsearch.nu

Top

Responsiva och mobilanpassade hemsidor

Adsearch Scandinavia Göteborg / Responsiva och mobilanpassade hemsidor

Responsiva hemsidor är framtiden. Användandet av mobila enheter har ökat markant de senaste åren och en hemsida som inte är mobilanpassad förlorar snabbt sina besökare. Vi bygger mobilanpassade hemsidor och webshoppar som du kan uppdatera på samma sätt som du uppdaterar din vanliga hemsida. Mobilanpassade hemsidor ger bättre sökmotoroptimering och nöjdare kunder. Det gör det även enklare för framtida underhållning och uppdateringar.

Vad är en responsiv hemsida?

En hemsida som är mobilanpassad är problemfri och enkel att besöka via en smartphone. Hemsidan känner av vilken skärmstorlek enheten har och anpassar sig efter det. Responsiv design förändrar layout och innehåll efter enhet vilket innebär mindre scrollande och en förenklad navigation som lockar användare att stanna kvar på sidan. Är din hemsida inte responsiv är risken att användaren väljer att lämna innan genomfört köp av produkt eller tjänst.

En responsiv hemsida ökar tillgängligheten för användarna som kan besöka din hemsida även på resande fot. I dagens samhälle är vi alltid på väg någonstans och majoriteten av alla hemsidesbesök görs via mobila enheter av användare på språng. Därför bör det vara en självklarhet att dina kunder kan söka information kring er som företag samt era produkter och tjänster oavsett vart de befinner sig och oavsett vilken enhet de använder sig av.

Högre konverteringsgrad

Google valde 2015 att förändra spelreglerna för sökningar med mobila enheter genom att ranka mobilanpassade hemsidor högre i sökresultaten, vilket innebär större chans för nya användare att se din hemsida. Det innebär även en mer positiv användarupplevelse vilket leder till högre konverteringsgrad från besökare till kund. 77 % av alla människor i Sverige idag har en smartphone. Därför är en responsiv design av din hemsida något av det bästa du kan göra för att behålla hemsidan modern och aktuell även i framtiden.