031-3619100

info@adsearch.nu

Top

Instagram

Vill du nå ut med säljande bilder och fånga användarnas intresse för just ditt företags produkter och tjänster är Instagram en oerhört effektiv kanal. Det är en av de i dagsläget snabbaste växande sociala medier kanalerna med över 150 miljoner aktiva användare. Hela 85 % av ungdomar mellan åldrarna 12-15 använder Instagram dagligen.

Oavsett om du säljer kläder och träningsartiklar, driver ett spa eller utför renoveringar är Instagram något som med framgång kan integreras i ditt företags marknadsföringsstrategi. Vi hjälper er starta upp en företagssida samt ger dig verktygen för en lyckad strategi som vinner följare och därigenom även kunder. Vi kan även hjälpa dig med kundanpassade annonser och remarketing.

Att lyckas på Instagram

En identifierad målgrupp är oerhört viktigt för att skapa och publicera framgångsrika inlägg. De ska stå ut från mängden med fängslande och intressanta bilder och erbjudanden samt ha god variation. Vi rekommenderar att du även kopplar samman ditt företagskonto på Instagram med det på Facebook för större exponering och högre konverteringsgrad. Du kan även koppla samman ditt företags sociala medier sidor med din hemsida.

Instagram bör framförallt användas för att skapa en positiv bild av ditt företag, en bild som tilltalar målgruppen och lockar till besök på hemsida eller fysisk butik. Det är ett sätt att både engagera kunder och anställda vilket snabbare sprider ditt företags budskap, produkter och tjänster. Som i alla sociala medier kanaler är det viktigaste att uppdatera ofta och hålla kunderna engagerade genom att ge snabba svar på kommentarer och frågor.

Vi hjälper dig skapa en framgångsrik Instagramstrategi som du kan upprätthålla i många år framåt. Det innebär bilder som förmedlar rätt känsla, passande hashtags samt personlighetsnivå. Kom ihåg att din företagssida på Instagram ska inkludera reklam utan att kännas som reklam. Ingen vill få reklam i sitt flöde så se till att använda en lättsam men professionell ton samt en blandning av marknadsföring, humor och personliga bilder från kontoret.